Underjordiska avfallsbehållare åt Riksbyggen

Publicerad: 9 januari 2019

Framtidens avfallssystem är här. Nu har Park & Vatten fått det spännande uppdraget att installera tio underjordiska avfallsbehållare på Brf. Malmöhus 18 i Malmö åt Riksbyggen. Systemet innebär att avfallsbehållarna är nergrävda under jord, vilket har flera fördelar. Först och främst får det plats mycket avfall på liten yta, eftersom avfallet trycks ihop av sin egen tyngd när behållaren fylls på. Sen minskar risken för dålig lukt, när avfallet förvaras i den svala miljön under jord. Dessutom får man en snyggare och trevligare utemiljö när avfallssystemet integreras på ett diskret sätt. Tömningen sker helt maskinellt. Istället för att behöva rulla ut kärlen som i traditionella soprum, lyfts containern upp och töms direkt i kranbilen.

Park & Vatten har redan tagit bort den befintliga avfallsstationen ovan mark. Nästa steg är att gräva ner de underjordiska avfallsbehållarna som har en storlek på fem kubikmeter. Ovan jord blir det snygga inkast där de boende kan kasta glas, tidningar, metall och wellpapp. Runt avfallsbehållarna kommer vi att lägga plattor, sätta upp smidesstaket och belysning för att skapa en säker och fin utemiljö. Vi kommer även att sätta upp drygt 100 meter smidesstaket med grindar och plantering vid tomtgräns samt lägga ny asfalt på parkeringen. Hela arbetet kommer att vara klart till sommaren.

<< Tillbaka till Nyheter

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss