Avancerad sänkning av pumpstation

Publicerad: 14 maj 2018

Nu har vi gjort ett spännande jobb i småbåtshamnen i Limhamn åt beställaren Andelshamnen Lagunen. Park & Vatten fick i uppdrag att ersätta den gamla raserade självfallsavloppsledningen med pumpstation och 150 meter ny tryckavloppsledning. Vi skulle även sätta en ny vattenmätarbrunn.

– Sättningen av pumpstationen på tre och en halv meters djup blev extra komplicerad på grund av närheten till havet och det höga vattentrycket, säger Mats Lindgren som är arbetsledare på Park & Vatten. Först grävde vi ner till två meter, sen var vi tvungna att sänka ner tre betongringar med en diameter på två meter som vi fortsatte att gräva i samtidigt som vi pumpade bort vattnet. När vi var nere på rätt djup sänkte vi ner och kopplade pumpstationen. Det var ett avancerat jobb som krävde stora pumpinsatser, men vi hittade en lösning.

<< Tillbaka till Nyheter

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss