Certifierad besiktningsman för lekplatser

Publicerad: 18 september 2015

Nu har Park & Vatten en certifierad besiktningsman för lekplatser. Vi kommer att utföra protokollförd besiktning på ett stort antal lekplatser åt kommuner, bostadsrättsföreningar och övriga fastighetsägare.

– Lekplatser ska vara roliga och inbjuda till lek, samtidigt måste de vara säkra säger Dennis Wall som är certifierad besiktningsman på Park & Vatten. Skulle en olycka inträffa är det fastighetsägaren som är ansvarig.

På besiktningen kontrolleras att gungor, klätterställningar och lekredskap uppfyller de europeiska normerna för att förhindra olyckor. Redskapen undersökts noga för att upptäcka eventuella faror. Även underlaget måste följa kraven och vara stötdämpande så att risken för personskador begränsas. Besiktningen görs en gång om året och protokollförs.

<< Tillbaka till Nyheter

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss